Muuta fontin kokoa


Lähetä uusi viestiLähetä vastaus Sivu 1/1   [ 10 viestiä ]
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 05 Syys 2016, 16:14 
Site Admin
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 26 Loka 2010, 00:46
Viestit: 2094
Paikkakunta: Global
Visulahden DDR-ajoneuvot kokoontuvat -tapahtuman tietokilpailu oli suurta viihdettä, mutta kaikki eivät päässeet siihen osallistumaan.

Selvitetään nyt kuka on foorumin 'tietäjä' (ilman Googlea luonnollisesti). Rohkeimmat kansalaiset voivat vastata kysymyksiin kirjoittamalla kysymyksen numeron ja sen jälkeen oikean kirjaimen. (esim. 1. a, 2. b jne.). Lahjottavissa oleva tuomaristo kuuntelee myös vastauksien perusteluja ja mahdottomimmat perustelut voivat myös muuttaa totuutta! :D

Oikeat vastaukset julkistetaan tässä ketjussa myöhemmin. :lukea:



1. Kuka on Suomen kuuluisin Wartburg-autoilija?
A. Ben Zyskowicz
B. Tarja Halonen
C. Seppo Virtanen
D. M.A.Numminen


2. Kuinka moni suomalainen on ajanut rallia Wartburgin tehdasjoukkueessa?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5


3. Wartburgin maahantuoja Haka-Auto teki/teetti Wartburgeihin lukuisia lisätöitä. Mikä seuraavista ei kuulunut maahantuojan toimenpiteisiin?
A. Ifa-merkkien katkominen Wartburg-tekstin edestä
B. ruostesuojaus
C. reikien poraaminen puskuriin valojenpesusuuttimia varten
D. kaksikurkkuisen kaasuttimen asentaminen päästönormien takia
E. sisälokasuojien asentaminen


4. Wartburg 353W:n kojelaudan alapuolella oleva 12V-sähköpistoke tunnetaan nimellä:
A. Tesla-pistoke
B. Hella-pistoke
C. Erich-pistoke
D. Ruhla-pistoke


5. Milloin Trabantin sähköjärjestelmä muuttui 12-volttiseksi?
A. 1958
B. 1973
C. 1983
D. ei koskaan


6. Mistä Ifa F9 -autossa F on lyhenne?
A.etuvedosta
B. edelläkävijästä
C. tehdastekoisesta
D. johtajasta


7. Milloin Ifa-kombinaatin 1000-kuutioista moottoria käytettiin ensimmäisen kerran?
A. 1957
B. 1961
C. 1962
D. 1966


8.Lichtmaschine on saksaa, mutta mitä se on suomeksi?
A. valaisinlaite
B. starttimoottori
C. kevytajoneuvo
D. latausgeneraattori


9. Mikä oli DDR:n oma voitelu öljymerkki?
A. Clenbuterol
B. Minol
C. Jena
D. Leuna


10. Kuka poliitikko kaatoi Berliinin muurin lausumallaan?
A. Egon Krenz
B. Günter Schabowski
C. Erich Honecker
D. Harald Jäger


11. Mikä oli Erich Honeckerin vaimon Margotin lempinimi?
A. Rouva kuolema
B. Violetti noita
C. Piikkilanka
D. Ihmemaan äiti


12. Mitä nimitystä Itä-Saksassa ei käytetty Berliinin muurista?
A. antifasistinen suojavalli
B. vyöhykkeen raja
C. rajamuuri
D. linnoitettu valtionraja


13. Kuinka monta tonnia ruiskuasbestia käytettiin 70-luvulla Itä-Berliinin Palast der Republikin rakentamisessa?
A. 320 tonnia
B. 5000 tonnia
C. 34 tonnia
D. Ei yhtään, koska asbestin käyttäminen oli kielletty ensimmäisenä maailmassa DDR:ssä


14. Vuoden 1970 valtiollisen asunto rakentamisohjelman puitteissa aloitettiin DDR:ssä elementtikerrostalojen rakentaminen. Suosituimmat talotyypit olivat 18-kerroksinen WHH GT 18 ja 10-kerroksinen M10. Montako kerrostalohuoneistoa ohjelman puitteissa tehtiin DDR:n virallisten tietojen mukaan vuoteen 1988 mennessä?
A. 520 000
B. 1000 000
C. 800 000
D. 3 000 000


15. Montako kerrostalohuoneistoa em. ohjelman puitteissa todellisuudessa tehtiin?
A. 1 920 000
B. 907 000
C. 100 000
D. 232 000


16. DDR:ssä havaittiin 1970-luvulla, että rautateiden betoniset ratapölkyt alkoivat hajota virheellisistä valmistusmenetelmistä johtuen. Ratapölkkyjen valmistamista kuitenkin jatkettiin samoilla menetelmillä, kunnes 1985 voitiin todeta, että murenevia ratapölkkyjä oli valmistettu siihen mennessä:
A. 3000
B. 15 000 000
C. 107 0000
D. 35 000 000

_________________
WarreTeam.com


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 05 Syys 2016, 22:03 
Pöljän Varaosakeskus
Pöljän Varaosakeskus
Avatar

Liittynyt: 28 Loka 2010, 12:54
Viestit: 1142
...ja onnelliset paikallaolleet vaikenevat ;)

_________________
PÖLJÄN VARAOSAKESKUS Kauppaa rehellisesti neljällä kielellä (Suomee, Savvoo, hiljoo ja kovvoo) http://www.warreteam.com/varaosat
varaosat@warreteam.com 0400-142568


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 06 Syys 2016, 21:44 
Tuotantotyöntekijä
Tuotantotyöntekijä
Avatar

Liittynyt: 09 Tammi 2016, 19:52
Viestit: 93
Paikkakunta: pirkanmaa
Mistään en mitään tiedä mutta pirun hyviä arvauksia voin heitellä. Sitäpaitsi kakkoskohdan kyssäri on hivenen epätarkka, tarkoitetaanko vain kuljettajaa vai koko miehistöä? jolloin vastaus D ja E.

1C
2BDE
3D
4BD riippuu siitä onko original vai jo korjattu :D
5A
6A
7B?
8D
9?????
10B?
11A
12D
13B?
14D?
15D?
16D?
Palkinnot voi postittaa sitten kotiosoitteeseen :vihellys:

_________________
Jos siinä on tähtimoottori sen täytyy lentää......


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 06 Syys 2016, 21:59 
Pöljän Varaosakeskus
Pöljän Varaosakeskus
Avatar

Liittynyt: 28 Loka 2010, 12:54
Viestit: 1142
2. kohdassa tarkoitetaan vain 1.ohjaajaa tehtaan autolla, ei karttureita, eikä merkkijoukkueessa ajaneita.

_________________
PÖLJÄN VARAOSAKESKUS Kauppaa rehellisesti neljällä kielellä (Suomee, Savvoo, hiljoo ja kovvoo) http://www.warreteam.com/varaosat
varaosat@warreteam.com 0400-142568


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 07 Syys 2016, 21:21 
Pöljän Varaosakeskus
Pöljän Varaosakeskus
Avatar

Liittynyt: 28 Loka 2010, 12:54
Viestit: 1142
Kylläpäs nyt foorumilaisia ujostuttaa. Santtuvaarin suoritus ei ole lähelläkään totuutta, joten rohkeita vastauksia ja perusteluja tulemaan :pokaali: .

_________________
PÖLJÄN VARAOSAKESKUS Kauppaa rehellisesti neljällä kielellä (Suomee, Savvoo, hiljoo ja kovvoo) http://www.warreteam.com/varaosat
varaosat@warreteam.com 0400-142568


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 08 Syys 2016, 22:07 
Tuotantotyöntekijä
Tuotantotyöntekijä
Avatar

Liittynyt: 09 Tammi 2016, 19:52
Viestit: 93
Paikkakunta: pirkanmaa
Tarkennuksen jälkeen lukitaan kohtaan kaksi vastaukseksi yksi.

_________________
Jos siinä on tähtimoottori sen täytyy lentää......


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 10 Syys 2016, 01:56 
Työn sankari
Työn sankari

Liittynyt: 10 Touko 2015, 21:24
Viestit: 43
1. B
2. D
3. D
4. D
5. C
6. A
7. C
8. D
9. B
10. B
11. B
12. D
13. B
14. D
15. A
16. C


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 12 Loka 2016, 22:58 
Site Admin
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 26 Loka 2010, 00:46
Viestit: 2094
Paikkakunta: Global
Sääli kun vastauksia ei saatu enempää! Tässä oikeat vastaukset:


1. Kuka on Suomen kuuluisin Wartburg-autoilija?
B. Tarja Halonen (SAK:n lakimies Halonen ajeli ruskealla 353W:llä.)


2. Kuinka moni suomalainen on ajanut rallia Wartburgin tehdasjoukkueessa?
E. 5 = Wolgang Knorn, Klaus Knorn, Eino Lehtonen, Heikki Hartikainen ja Seppo Virtanen. Knornin veljekset olivat Auto-Alan omistajat.


3. Wartburgin maahantuoja Haka-Auto teki/teetti Wartburgeihin lukuisia lisätöitä. Mikä seuraavista ei kuulunut maahantuojan toimenpiteisiin?
D. kaksikurkkuisen kaasuttimen asentaminen päästönormien takia. 2-kurkkuinen Jikow-kaasutin tuli vuonna 1982 tehtaan varusteena, ei maahantuojan toimesta.


4. Wartburg 353W:n kojelaudan alapuolella oleva 12V-sähköpistoke tunnetaan nimellä:
B. Hella-pistoke


5. Milloin Trabantin sähköjärjestelmä muuttui 12-volttiseksi?
C. 1983 viimeisenä DDR-ajoneuvona Trabant siirtyi 12V-sähköihin.


6. Mistä Ifa F9 -autossa F on lyhenne?
A. etuvedosta


7. Milloin Ifa-kombinaatin 1000-kuutioista moottoria käytettiin ensimmäisen kerran?
B. 1961 (Barkas B1000-mallissa)


8. Lichtmaschine on saksaa, mutta mitä se on suomeksi?
D. latausgeneraattori


9. Mikä oli DDR:n oma voiteluöljymerkki?
B. Minol


10. Kuka poliitikko kaatoi Berliinin muurin lausumallaan?
B. Günter Schabowski. (Hän luki 9.11.1989 lehdistökonferenssissa tiedotteen DDR:n kansalaisten oikeudesta matkustaa Länsi-Berliiniin tietyillä lupamenettelyillä. Hän tulkitsi, että lupa on voimassa välittömästi, ja koska rajavartijoita ehditty tarkemmin ohjeistaa asiasta, he laskivat ihmiset kulkemaan.)


11. Mikä oli Erich Honeckerin vaimon Margotin lempinimi?
B. Violetti noita


12. Mitä nimitystä Itä-Saksassa ei käytetty Berliinin muurista?
C. rajamuuri (itäsaksalaisessa kielenkäytössä Berliinin muuria ei saanut nimittää minkäänlaiseksi muuriksi)


13. Kuinka monta tonnia ruiskuasbestia käytettiin 70-luvulla Itä-Berliinin Palast der Republikin rakentamisessa?
B. 5000 tonnia


14. Vuoden 1970 valtiollisen asuntorakentamisohjelman puitteissa aloitettiin DDR:ssä elementtikerrostalojen rakentaminen. Suosituimmat talotyypit olivat 18-kerroksinen WHH GT 18 ja 10-kerroksinen M10. Montako kerrostalohuoneistoa ohjelman puitteissa tehtiin DDR:n virallisten tietojen mukaan vuoteen 1988 mennessä?
D. 3 000 000 (Erich Honecker oli läsnä tämän ”kolmannenmiljoonannen” asunnon luovutuksessa Berliinin Neu-Hohenschönhausenissa 12. lokakuuta 1988.)


15. Montako kerrostalohuoneistoa em. ohjelman puitteissa todellisuudessa tehtiin?
A. 1 920 000


16. DDR:ssä havaittiin 1970-luvulla, että rautateiden betoniset ratapölkyt alkoivat hajota virheellisistä valmistusmenetelmistä johtuen. Ratapölkkyjen valmistamista kuitenkin jatkettiin samoilla menetelmillä, kunnes 1985 voitiin todeta, että murenevia ratapölkkyjä oli valmistettu siihen mennessä:
B. 15 000 000

_________________
WarreTeam.com


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 13 Loka 2016, 18:46 
Työn sankari
Työn sankari

Liittynyt: 10 Touko 2015, 21:24
Viestit: 43
Kysymykseen 4 liittyen vielä pieni kysymys: miksi pistoketta kutsuttiin Hella-pistokkeeksi? Oliko se tarkka kopio Hellan vastaavasta vai oikeasti Hellan valmistama? Hellahan on länsibrändi, joten siksi moinen ihmettely.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Visulahden tietokilpailun kysymykset
ViestiLähetetty: 13 Loka 2016, 23:33 
Etuoikeutettu kansalainen
Etuoikeutettu kansalainen

Liittynyt: 30 Loka 2010, 11:56
Viestit: 241
Paikkakunta: Siilinjärvi, Pohjois-Savo
Hella on Suursaksalainen brändi, ko. pistokoskettimen/pistorasian standardi juontaa juurensa 30-luvun lopulle..


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Lähetä uusi viestiLähetä vastaus Sivu 1/1   [ 10 viestiä ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com